Jackpot-pelit

Nettikasinoiden tarjoamat jackpot-pelit jakautuvat karkeasti kahteen kategoriaan: kiinteisiin ja progressiivisiin jackpot-peleihin. Kiinteän, eli ennalta asetetun jackpot-summan pelit ovat yleisempiä ja kategoria pitääkin sisällään yli 95 % kaikista markkinoilla olevista jackpot-kolikkopeleistä. Progressiivisilla jackpot-peleillä taas tarkoitetaan pelejä, joiden pääpotti kasvaa pelaajien panostuksien mukaan. Tässä artikkelissa keskitymme tarkemmin juuri progressiivisiin jackpot-peleihin. Osa on pajatson kaltaisia legendoja.

Joker Millions & Empire Fortune

Joker Millions on Yggdrasilin luoma jättipottipeli, joka muistuttaa ulkoasultaan klassisia 1980-luvun hedelmäpeliautomaatteja. Pelissä on sitruuna-, appelsiini-, persikka-, kirsikka- ja vesimelonisymbolit sekä tietenkin hedelmäpeleille tyypillinen kultainen kello ja pelin arvokkain symboli, punainen luku 7. Suuret voittopotit napataan pelin bonusominaisuuden aikana; jos pelaaja onnistuu saamaan kaikki kelat täyteen mysteerisymboleita, on pelin jättipotti hänen.Empire Fortune toimii tiiviisti yhteistyössä Joker Millionsin kanssa. Näiden kahden pelin voittopotti on nimittäin yhteinen, eli se kasvaa tuplasti nopeammin kuin muut Yggdrasilin pelien potit. Empire Fortune on rakenteeltaan hyvin tyypillinen slotti; siinä on viisi kelaa ja kolme riviä ja yhteensä 20 voittolinjaa. Pelin toiminnot ovat opittavissa nopeasti ja slotti soveltuu hyvin myös aloittelijoille.

Mega Moolah & Mega Moolah Isis

Mega Moolah lienee kaikkien aikojen suosituin progressiivinen jackpot-peli. Siinä seikkaillaan Afrikan savanneilla norsujen, kirahvien ja puhveleiden kanssa, ja tarkoitus on laukaista satunnaisesti näytölle ilmestyvä bonuspeli, onnenpyörä, joka voi taata pelaajalle miljoonien eurojen voiton. Mega Moolah on Microgamingin jo vuonna 2006 julkaisema peli, joka ei yli 10 vuoden iästään huolimatta kyllästytä.Mega Moolah Isis on jatkoa alkuperäiselle Mega Moolahille. Myös tässä versiossa seikkaillaan Afrikassa, tällä kertaa kuitenkin hieman pohjoisemmassa, nimittäin Egyptissä. Myös Mega Moolah Isis on rakenteeltaan hyvin tyypillinen kolikkopeli ja se onkin monen aloittelevan harrastajan valinta. Pelin palautusprosentti on melko alhainen, vain 88 % ja peli on volatiliteetiltaan suhteellisen matala.

Mega Fortune

Mega Fortune on NetEntin vastaus Microgamingin Mega Moolah -sarjalle. Kyseinen peli julkaistiin kolme vuotta Microgamingin ensimmäisen teoksen jälkeen ja se on niittänyt suosiotaan aina tähän päivään asti. Keloilla koreilevat upeat kimmeltävät korut, kalliit drinkit ja setelitukot, luoden pelaajalle kattavan kuvan siitä, millaista elämä voisi olla, jos miljoonien eurojen pääpotti osuisi omalle kohdalle.

Prof. Sheila O'Keefe