Amatöörikoripallotapahtumat Suomessa kiinnostavat

Koripallon suosion kasvu jatkuu Suomessa, ja amatööritkin alkavat saada osuutensa tästä tapahtumien muodossa. Amatöörikoripallo kehittää pelaajia kovaan tahtiin ja tuottaa tehokkaasti uusia pelaajia ammattisarjaan asti. Susien menestys perustuu juuri sen pohjalla olevaan tehokkaaseen amatöörikoneistoon, jonka avulla saadaan nuorimmat tutustumaan lajiin ja kiinnostumaan siitä, ja lajin harrastajamäärä kasvaa.Amatöörikoriksen sydämessä on katukoris. Eri seurat järjestävät katukoristurnauksia ympäri Suomea. Näistä katukoristapahtumista löytyy netistä kalenteri, joista näkee kaikki Koripalloliitolle ilmoitetut tapahtumat.

Pirkka Street Basket 2017

Pirkka Street Basket -kiertue alkaa taas keväällä 2017. Tapahtuma on suunnattu alakouluikäisille. Kiertueen aikataulun voi löytää netistä. Tapahtumat kestävät päivän, ja ne ovat maksuttomia sekä kouluille että osallistujille.Tapahtumaan voivat hakea järjestäjiksi esimerkiksi koripalloseurat. Pirkka Street Basket 2017 järjestetään osana Pikkusudet-hanketta, joka on yhteistyöprojekti Suomen Koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan välillä lasten liikunnan edistämiseksi.Tapahtuma on ollut menestys monessa paikassa, esimerkiksi Vantaan Korsosssa tapahtumaan osallistui 600 alakouluikäistä ja Klaukkalassa 105 joukkuetta 550 palloilijan voimin. Osallistujamäärä jopa tuplaantui Klaukkalan viimevuotisesta 250 osallistujasta.

Oman tapahtuman järjestäminen

Jos haluat järjestää oman katukoristapahtuman, voit vuokrata telineet tapahtumaasi Koripalloliitolta. Vuokraus on luonnollisesti vuokraajan omalla vastuulla, ja Koripalloliitto ei ole vastuussa, jos telineitä käytettäessä sattuu jokin tapaturma. Lisäksi telineisiin ei saa myöskään kiinnittää mainoksia. Kuljetus tulisi järjestää itse, mutta on myös mahdollistaa järjestää kuljetus sovittuun hintaan.

Prof. Sheila O'Keefe